Nieuwe generatie Dell PowerEdge-servers zijn energiezuinig en leveren uitstekende prestaties - Emerce (2023)

Nieuwe generatie Dell PowerEdge-servers zijn energiezuinig en leveren uitstekende prestaties - Emerce (1)

Amsterdam, 18 januari 2023– Dell Technologies (NYSE:DELL) breidt zijn serverportfolio1 uit met een nieuwe generatie van 13 Dell PowerEdge-servers, ontworpen om de prestaties en betrouwbaarheid te verhogen voor datacenters, public clouds en edge-locaties.

De nieuwe generatie PowerEdge-servers met 4th Gen Intel Xeon Scalable-processoren bevatten Dell-software en technische verbeteringen, zoals een nieuw Smart Flow-ontwerp om energie- en kostenefficiëntie te verbeteren. De uitgebreide mogelijkheden van Dell APEX zullen organisaties helpen met een as-a-Service-aanpak. IT-operaties worden daardoor effectiever terwijl de risico’s worden geminimaliseerd.

“Klanten komen naar Dell voor eenvoudig te beheren, maar geavanceerde en efficiënte servers voor hun bedrijfskritische workloads”, zegt Jeff Boudreau, president en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Onze Dell PowerEdge-servers bieden ongeëvenaarde innovatie die de lat hoger legt in energie-efficiëntie, prestaties en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd vereenvoudigen ze de implementatie van een Zero Trust-aanpak voor meer veiligheid in de hele IT-omgeving.”

De nieuwe Dell PowerEdge-servers zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van veeleisende workloads, van kunstmatige intelligentie en analytics tot grootschalige databases. Het in november 2022 aangekondigde uitgebreide portfolio – waar PowerEdge XE-servers met NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s en de NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite voor een full-stack, productie-AI-platform onderdeel van zijn– bouwt voort op vooruitgang in kunstmatige intelligentie en machine learning.

Nieuwe servers voor cloud service providers
De introductie van Dell PowerEdge HS5610 en HS5620 bieden geoptimaliseerde maatwerkoplossingen voor cloud service providers die grootschalige multi-vendor datacenters beheren. Deze nieuwe 2-socket-servers zijn beschikbaar in zowel 1U- als 2U-varianten met ‘cold aisle serviceable’-configuraties. Ze kunnen uitgerust worden met Dell Open Server Manager, een OpenBMC-gebaseerde oplossing om multi-vendor fleet management te vereenvoudigen.

Betere prestaties en eenvoudiger beheer
De nieuwe generatie PowerEdge-servers biedt betere prestaties. De Dell PowerEdge R760 biedt tot 2,9x meer AI-inferencing op 4th Gen Intel Xeon Scalable-processoren met Intel Deep Learning Boost en Intel Advanced Matrix Extensions.2 De PowerEdge R760 faciliteert– in vergelijking met de vorige generatie servers3– 20% meer VDI-gebruikers4en 50% meer SAP-gebruikers op één server. PowerEdge-systemen kunnen worden besteld met NVIDIA Bluefield-2 data processing units om extra offload-, acceleratie- en workload isolatiemogelijkheden te bieden, ideaal voor energie-efficiëntie voor private, hybride en multicloud-implementaties.

Verbeteringen aan de Dell-monitoringsoftware en nieuwe diensten maken serverbeheer nog eenvoudiger:

 • Dell CloudIQ– Dell-software combineert proactive monitoring, machine learning en predictive analytics en biedt tegelijkertijd een uitgebreid overzicht van servers, waar die zich ook bevinden. De updates omvatten verbeteringen voor het voorspellen van serverprestaties, diverse onderhoudswerkzaamheden en nieuwe virtualisatievisualisatie.
 • Dell ProDeploy-services– De Dell ProDeploy Factory Configuration-service biedt vooraf geïnstalleerde en geconfigureerde PowerEdge-servers met het door de klant gewenste besturingssysteem, hypervisor-software en instellingen voor RAID, BIOS en iDRAC. De Dell ProDeploy Rack Integration-service biedt PowerEdge-servers in rack- en netwerkopstellingen die meteen ingezet kunnen worden, ideaal voor bedrijven die hun datacenteromgeving uitbreiden of een IT-modernisering ondergaan.
 • Dell iDRAC9– Nu klanten op zoek zijn naar meer serverautomatisering en -intelligentie, maakt Dell Remote Access Controller (iDRAC) de implementatie en diagnose van Dell-systemen eenvoudiger. iDRAC is voorzien van features zoals Certificate Expiry Notice, Telemetry for Dell Consoles en GPU monitoring.

Ontworpen voor duurzaamheid
Dell PowerEdge-servers zijn ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Ze bieden klanten tot driemaal betere prestaties, in vergelijking met 14th Generation PowerEdge-servers met Intel Xeon Scalable processoren geïntroduceerd in 2017. Dit resulteert in minder benodigde ruimte en krachtigere en efficiëntere technologie in alle systemen.5 Belangrijke hoogtepunten zijn onder andere:

 • Dell Smart Flow-ontwerp– Een nieuwe functie binnen de Dell smart Cooling-suite verhoogt de luchtstroom en verlaagt het ventilatorvermogen tot 52% in vergelijking met servers van de vorige generatie.6 Het Smart Flow-ontwerp ondersteunt betere serverprestaties met minder benodigde stroom voor efficiëntere datacenters.
 • Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0-software– Klanten kunnen doelstellingen op het gebied van efficiëntie- en koeling beter beheren, koolstofemissies bewaken en tot 82% sneller energieplafonds instellen om het totale energieverbruik te beperken. Met de verbeterde tool voor duurzaamheidsdoelstellingen kunnen klanten het totale servergebruik, het energieverbruik van virtual machines, lekdetectie voor waterkoeling en meer bepalen.
 • Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT)– Vier Dell PowerEdge-servers zullen beschikbaar zijn met het EPEAT-zilverkeurmerk en 46 systemen zullen het EPEAT-bronskeurmerk krijgen. EPEAT is een toonaangevend, wereldwijd keurmerk voor producten en diensten uit de technologiesector die blijk geven van een verantwoorde beslissingen op het gebied van aankopen.

“Het moderne datacenter van vandaag de dag vereist continue prestatieverbeteringen voor complexe workloads zoals AI, ML en VDI”, zegt Kuba Stolarski, research vice president, IDC Enterprise Infrastructure Practice. “Omdat datacenterexploitanten proberen de vraag van deze resource-hongerige workloads bij te houden, moeten ze ook prioriteit geven aan milieu- en beveiligingsdoelen. Met het nieuwe Smart Flow-ontwerp, in combinatie met verbeteringen aan de beheertools voor stroom en koeling, biedt Dell organisaties aanzienlijke verbeteringen in efficiënte serverwerking – naast de prestatieverbeteringen in zijn nieuwste generatie servers.”

Betrouwbaar en veilig
De nieuwe generatie PowerEdge-servers versnellen de invoering van Zero Trust binnen de IT-omgeving van organisaties. De apparaten verifiëren voortdurend de toegang en gaan ervan uit dat elke gebruiker en elk apparaat potentiële dreigingen vormen. De beveiliging van de supply chain wordt van ontwerp tot levering geverifieerd. Daarnaast zorgen multi-factor authentication en geïntegreerde iDRAC voor verificatie van gebruikers voordat ze toegang krijgen.

Een veilige supply chain stelt klanten ook in staat hun Zero Trust-aanpak te bevorderen. Dell Secured Component Verification (SCV) biedt cryptografische verificatie van componenten, waarmee de beveiliging van de supply chain wordt uitgebreid tot en met de locatie van de klant.

Een schaalbare, moderne IT-ervaring
Klanten die op zoek zijn naar OpEx-flexibiliteit kunnen PowerEdge-servers op abonnementsbasis gebruiken via Dell APEX. Met behulp van geavanceerde dataverzameling en processorgebaseerde metingen per uur kunnen klanten een flexibele aanpak hanteren om hoge kosten te vermijden die gepaard kunnen gaan met het aankopen van een grotere hoeveelheid IT-resources die daadwerkelijk ingezet wordt.

Later dit jaar zal Dell Technologies zijn Dell APEX-portfolio uitbreiden om bare-metal compute services op locatie, aan de edge of op colocaties aan te bieden. De diensten zullen beschikbaar zijn via een maandelijks abonnement. Ze zijn eenvoudig te configureren via de APEX Console, zodat klanten met schaalbare en veilige resources aan hun workload- en IT-behoeften kunnen voldoen.

“4th Gen Intel Xeon Scalable processoren hebben de meeste ingebouwde versnellers van alle CPU’s op de markt, om te helpen de prestatie-efficiëntie te maximaliseren voor real-world applicaties, vooral die aangedreven door AI”, zegt Lisa Spelman, Corporate Vice President en General Manager, Intel Xeon Products. “Met de nieuwste generatie Dell PowerEdge-servers zetten Intel en Dell onze sterke samenwerking voort en leveren we innovaties die echte bedrijfswaarde creëren, terwijl ze toonaangevende schaalbaarheid en beveiliging bevatten die klanten nodig hebben.”

Beschikbaarheid

 • Dell PowerEdge R760 is wereldwijd beschikbaar in februari 2023.
 • Dell PowerEdge HS5620 en HS5610 zijn wereldwijd beschikbaar in april 2023.
 • Aanvullende Dell PowerEdge servers zijn wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2023.
 • ProDeploy Factory Configuration is wereldwijd beschikbaar en ProDeploy Rack Integration is beschikbaar in de VS.
 • Dell APEX compute services staan gepland voor de tweede helft van 2023.

Extra bronnen

[1] Gebaseerd op de IDC Worldwide Quarterly Server Tracker voor Q3 2022, uitgebracht op 6 december 2022.
[2] Tests in opdracht van Dell in december 2022 en uitgevoerd door Scalers AI, die betere AI-inferenties voor objectdetectie opleveren met behulp van INT8 op 4th Gen Intel Xeon. PowerEdge R760 bevat een Xeon SP CPU van de vierde generatie met bijgewerkte Deep Learning Boost-instructies. De werkelijke resultaten zullen variëren.
[3]Gebaseerd op testresultaten goedgekeurd door SAP onder certificeringsnummer: 2023005 waarbij de R760 met (2) Intel Xeon Platinum 8480-processors met in totaal 112 cores, 224 threads en 2.048 GB DRAM 72.250 SD-gebruikers hostte die SUSE SLES15 gebruikten vergeleken met gepubliceerde resultaten voor de R750 met (2) Intel Xeon Platinum 8380-processors met in totaal 80 cores, 160 threads en 1.024 GB DRAM die maximaal 48.000 SD-gebruikers ondersteunde die RedHat RHEL8.2 gebruikten onder certificeringsnummer 2021026. Benchmarks voor SAP-standaardapplicaties.
[4]Gebaseerd op interne tests van Dell waarbij de R760 met (2) Intel Xeon Gold 6454S-processors 220VDI-sessies hostte in vergelijking met een R750 met (2) Intel Xeon Gold 6348-processors die 183VDI-sessies kon hosten.
[5]Gebaseerd op Dell SPEC.org benchmark gepubliceerde resultaten op R760 met (2) Intel Xeon 8480+ processors in vergelijking met een R740 met (2) Intel Xeon 8180 processors. Resultaten gepubliceerd vanaf januari 2023, https://www.spec.org/cpu2017/results/
[6] Gebaseerd op interne Dell-tests die zijn uitgevoerd in het Thermal & Efficiency-lab, waarbij het stroomverbruik en de luchtstroom van PowerEdge R760 Smart Flow-chassisconfiguratie versus PowerEdge R760-standaardchassisconfiguratie op november 2022 werden geëvalueerd.

Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE:DELL) helpt organisaties en individuen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten het breedste en meest innovatieve technologie- en dienstenportfolio voor het datatijdperk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 04/03/2023

Views: 6021

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.